Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Horizon33_2014-3-18_13-24-59
3. decembra 2014 Šport NitraFutbal od NitraDen.skSITA, © SITA 2014 ilustračná: NitaDen.sk

FUTBAL: Mladí Nitrania Guláš a Baláži trénovali s anglickými klubmi

Pätnásťročný slovenský futbalista Dominik Guláš strávil dva dni na sústredení s mládežníckym tímom Manchestru United v Poprade. Mladší dorastenec FCNitra je členom reprezentácie SR do 16 rokov, v národnom drese skóroval proti Česku a Fínsku.

„Boli tam ročníky 1997 a 1998, bol som od nich o rok či dva mladší. Prístup hráčov aj trénerov bol odlišný. Na tréningu sa neodflákla ani jedna minúta, v tom bol rozdiel oproti Slovensku. Fyzicky na tom boli lepšie ako ja, ale snažil som sa nimi držať krok,“ citoval rodáka z Vrábeľ portál Nitrianskych noviny. „Ak by o mňa prejavil záujem nejaký klub zo zahraničia, rád by som si to vyskúšal,“ dodal pre nitra.sme.sk ofenzívny stredopoliar, na ktorého sa podľa jeho agenta pýtajú viacerí záujemcovia.

Mladý nitriansky brankár Róbert Baláži zasa absolvoval skúšku v ostrovnom klube Stoke City. „Päť dní som trénoval s mužstvami do 16 a 18 rokov, mali sme aj brankárske tréningy. Videl som inú úroveň ako na Slovensku,“ povedal pre nitra.sme.sk Baláži. V Anglicku odchytal aj prípravný zápas proti Manchestru City (2:1). „Budúcnosť riešim s agentom a rodičmi. V Stoke zaväzné rozhodnutie nepadlo, je možné, že sa pôjdem ukázať inde.“

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X