Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tipy na články: [email protected] / 0918 378 828
SmallBiz Breweries
In this June 28, 2013 photo, a server grabs a beer while loading a tray at Hale's Ales brewery and pub in the Ballard neighborhood of Seattle. In the neighborhood, home to fishing shops, shipyards and boat fueling facilities for decades, six breweries have sprung up in the past 2 years, joining Hale’s Ales and Maritime Pacific Brewing, which both opened in Ballard in the 1990s. (AP Photo/Elaine Thompson)
31. októbra 2013 Správy Nitra od NitraDen.sk© TASR. Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona. Ilustračné: SITA/AP

Po desiatich rokoch sa v meste opäť začalo variť pivo!

Nitra 31. októbra – V Nitre sa po desiatich rokoch opäť bude vyrábať pivo. Originálne pivo Trogár začala variť v rodinnom pivovare nitrianska rodina Wolfovcov. Kapacita minipivovaru umožňuje navariť ročne 150 hektolitrov piva, postupne ju bude možné zvyšovať podľa potreby.

Od začiatku novembra bude pivo Trogár v ponuke rodinného podniku, postupne si ho však budú môcť vychutnávať aj návštevníci ďalších nitrianskych podnikov. „Najneskôr od budúceho roka budeme ponúkať Trogára na hokejovom štadióne. Naše pivo bude mať regionálny charakter, dostupné bude najmä v Nitre,“ povedal Karol Wolf, jeden z majiteľov pivovaru. Výstavba minipivovaru si vyžiadala investíciu zhruba 100.000 eur, z toho technologická časť tvorila niekoľko desiatok tisíc eur.

Minipivovar varí pivo metódou vrchného kvasenia, čo je najstaršia metóda varenia piva na svete. „Pivo sa týmto spôsobom varilo už v 16. storočí, dodnes sa takto varí v Anglicku. V pive nie sú žiadne prídavné látky ani konzervanty. Výsledkom je hutné pivo s výraznou chmeľovou chuťou,“ skonštatoval Wolf. Na výrobu Trogára výrobca používa výlučne vodu, slad, chmeľ a pivovarnícke kvasnice. Dodávateľmi všetkých surovín sú slovenskí výrobcovia.

V prvej etape vyrába minipivovar klasické dvanásťstupňové pivo, svetlé a tmavé. V letných mesiacoch pribudnú pivá s nižším obsahom alkoholu. Ponúkať však budú aj približne 20 rôznych značiek pív z ďalších slovenských minipivovarov, ktoré sú združené v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska.

Odporúčané články

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...