Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Fazp.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
FAZP SPU
6. februára 2017 Správy NitraPR od NitraDen.skTS, © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.

Možnosti štúdia na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v akademickom roku 2017/2018

Aj v budúcom akademickom roku 2017/2018 ponúka Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre svojim uchádzačom odborné a praktické študijné programy, ktoré im zaručia odbornú kvalifikovanosť a prípravu na budúce zamestnanie.

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov je najstaršou fakultou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity  v Nitre. Je dôležitým koordinačným centrom biologicko-poľnohospodárskeho výskumu na Slovensku a zároveň centrom výchovy a vzdelávania študentov a vedeckých pracovníkov.

Štúdium

Fakulta ponúka tri stupne štúdia. Systém štúdia je flexibilný a jednotlivé predmety sú hodnotené kreditmi v súlade so zásadami Európskeho systému prenosu kreditov (European Credit Transfer System – ECTS). Tento systém umožňuje študentom rozširovať si vedomosti výberom predmetov zo všetkých fakúlt SPU v Nitre, ale aj ďalších univerzít doma aj v zahraničí, čo umožňuje lepšie uplatnenie absolventov na trhu práce. Štúdium sa vo všetkých troch stupňoch štúdia končí štátnou skúškou a obhajobou záverečnej práce. Absolventi získavajú vysokoškolské vzdelanie s udelením príslušného akademického titulu (bakalár, inžinier, philosophiae doctor).

Prečo študovať na FAPZ?

FAZP je prestížnou fakultou, ktorá sa stala rozvojovou základňou univerzity, jej vznik a činnosť je organicky spätá s vývojom novodobej histórie poľnohospodárskej výroby a rozvoja vidieka. Fakulta ponúka široké spektrum akreditovaných študijných programov na všetkých stupňoch štúdia. Študenti bakalárskeho aj inžinierskeho stupňa majú možnosť absolvovať časť štúdia a praxe v zahraničí, fakulta im ponúka rozšírené možnosti štúdia v zahraničí, zvýšené možnosti medzinárodných mobilít, uznávanie štúdia a diplomov v zahraničí.

V rámci Vysokoškolského poľnohospodárskeho podniku majú študenti možnosť získavať praktické skúsenosti rozširujúce teoretické poznatky. Fakulta uplatňuje v dennej forme štúdia flexibilný systém (kreditný systém štúdia) s možnosťou tvorby vlastného učebného plánu podľa individuálnej predstavy o vlastnej profilácii.

Počas štúdia môžu študenti absolvovať atraktívne predmety (jazdectvo, rybárstvo, poľovníctvo, včelárstvo, výcvik psov) doplňujúce pedagogické štúdium a majú možnosť získať vodičské oprávnenie. Fakulta ponúka perspektívne uplatnenie na trhu práce v pozíciách odborných pracovníkov štátnej správy, manažérov komerčných firiem a poľnohospodárskej prvovýroby, riadiacich pracovníkov (program Rozvoja vidieka SR na podporu mladých farmárov).

Študijné programy

Na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre ponúkajú štúdium

bakalárskych študijných programov:

manažment rastlinnej výroby,
manažment živočíšnej výroby,
všeobecné poľnohospodárstvo,
farmárstvo,
výživa ľudí,
udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka,
špeciálne chovateľstvo,
hipológia;

inžinierskych študijných programov:

manažment živočíšnej výroby,
špeciálne chovateľské odvetvia,
výživa zvierat a krmivárstvo,
manažment rastlinnej výroby,
výživa a ochrana rastlín,
udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka,
výživa ľudí,
genetické technológie v agrobiológii,
agroekológia;

doktorandských študijných programov:

všeobecná živočíšna produkcia,
špeciálna živočíšna produkcia,
všeobecná rastlinná produkcia,
špeciálna rastlinná produkcia,
agrochémia a výživa rastlín,
fyziológia plodín a drevín,
ochrana rastlín, výživa.

Uplatnenie absolventov

Fakulta pripravuje vyučených odborníkov v oblasti tvorby, využitia, ochrany i zhodnocovania potravinových zdrojov nielen rastlinného, ale aj živočíšneho pôvodu prostredníctvom rozvíjania, uplatňovania, či už biologických, ekologických, technických, no v neposlednom rade aj ekonomických princípov funkčnosti, rôznych užitočných poznatkov, ktoré sa týkajú udržateľných agroekosystémov. Vedecké poznatky využíva v regulácii: poľnohospodárskych systémov; technologických procesov v rastlinnej  i živočíšnej produkcii; kvality produkcie; v ochrane a využívaní biologickej rozmanitosti životného prostredia, ako  aj zdokonaľovaní výživy ľudí. Po vyštudovaní ktoréhokoľvek z menovaných programov sa absolventi o možnosť uplatnenia obávať nemusia. Prácu si nájdu napríklad v poľnohospodárskych podnikoch rôznych foriem, na farmách, v chovateľstve, v biologických službách pre agropotravinársky komplex či vo vedeckovýskumných inštitúciách a poľnohospodárskom školstve.

Termíny podania prihlášok

Na štúdium FAZP budú uchádzači o štúdium prijatí bez prijímacích skúšok. Prihlášky si môžu podať v týchto troch termínoch: termín podania prihlášky na I. stupeň štúdia je do 30. apríla 2017, prijímacie pohovory budú 5. a 6. júna 2017; termín podania prihlášky na II. stupeň štúdia je do 15. júna 2017, prijímacie konanie bude 30. júna; termín podania prihlášky na III. stupeň štúdia je do 31. mája. Prijímacie skúšky budú 16. júna. Elektronickú prihlášku na I., II. a III. stupeň štúdia na SPU nájdete TU.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X