FOTO: Tradičné zvyky na Luciu v podaní folklórneho súboru Tradícia Dražovce

1 / 11
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

FOTO: Tradičné zvyky na Luciu v podaní folklórneho súboru Tradícia Dražovce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piatok trinásteho bol dňom, kedy oslavovala meniny Lucia. Sviatok svätej Lucie sa v minulosti spájal s mnohými tradíciami – dievčatá sa obliekli do bielych plachiet, namaľovali si tvár nabielo a s husími perami chodili od domu k domu a vymetali zlé sily.

Sviatok svätej Lucie a tradície s ním spojené priblížil návštevníkom Vianočného mestečka na Svätoplukovom námestí folklórny súbor Tradícia Dražovce, ktorý tiež zaspieval tradičné koledy z Dražoviec.

 

1 / 11
Ďalšia fotka
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X