Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tulipanka.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
15. februára 2016 Diskusia()

BLOG : Časť ZŠ Tulipánová – bude zbúraná. Čo bude mesto robiť ďalej?

Táto na prvý pohľad nič nehovoriaca a možno pre väčšinu rodičov nezaujímavá správa je dnes na oficiálnej webovej stránke školy ( ZŠ Tulipánová ) citujem oznam :

V pondelok (15.2.2016) sa uskutoční mimoriadna schôdzka rodičov v jedálni ZŠ o 17.00 hod. za účasti p. primátora J. Dvonča. Predmetom bude rekonštrukcia pavilónov.

Mimoriadna schôdzka? S primátorom? Prečo asi?

No samozrejme pretože slová alebo konštatovania niektorých rodičov v minulosti, že technický stav školy je pre deti život ohrozujúci, boli brané na ľahkú váhu a odbité tvrdením mesta, že na obavy nie sú dôvody alebo ako sa hovorí „Nerobte zbytočnú paniku!“ Podľa informácií pravdepodobne dnes na ZŠ Tulipánová za účasti primátora rodičom idú oznámiť, že buď sa škola už nedá zrekonštruovať alebo rovno ju bude asi najvýhodnejšie ZBÚRAŤ. Tu prikladám rozhodnutie Školskej inšpekcie o vybavení podnetu, ktoré sa týka aj technického stavu ZŠ Tulipánová (Inšpekcia). Nie je to zbytočné hazardovanie so životom detí, ktoré navštevujú túto Základnú Školu?

Už v roku 2008 bolo konštatované, že tri pavilóny základnej školy na Tulipánovej ulici v Nitre majú poškodenú statiku. Podľa odborníkov by mali niektoré časti 40-ročného školského areálu radšej zbúrať. Podľa slov vtedajšieho viceprimátora Štefana Štefeka bolo povedané :

„Hľadáme riešenia, ako školu zachovať, nechceme, aby zanikla. Mesto však bude musieť do nej zo svojich prostriedkov poriadne zainvestovať.“

Nitrianska radnica chcela predovšetkým riešiť pavilón, kde je kuchyňa, jedáleň, riaditeľňa a kancelárie. Podľa viceprimátora Štefeka v roku 2008 by jeho zbúranie a výstavba novej budovy na tom istom mieste mohli stáť zhruba 30 miliónov korún. „Ak úpravy začneme robiť na konci školského roka, môžeme to stihnúť za nejaké štyri mesiace,“ myslí si viceprimátor. O osude školy definitívne rozhodne mestské zastupiteľstvo na svojom najbližšom zasadnutí 15. mája 2008. Toľko časť úryvku z roku 2008.

Dnes v roku 2016 po všetkých tých sľuboch zrazu zistí vedenie mesta, že „AHA PADÁ NÁM ŠKOLA“. Kto preberie zodpovednosť za hazardovanie so životmi detí? Ako to býva v Nitre zvykom zase NIKTO NEBUDE ZODPOVEDNÝ. Pre ročníky tried 5 až 9 sa ráta s touto alternatívou – deti sa buď budú učiť poobede, alebo dočasne prestúpia na Základnú školu kráľa Svätopluka (Zoborská). Keďže mesto asi aj tak vyhlási, že nemá zdroje na stavbu novej školy, otázkou zostáva čo je väčšia priorita zimný štadión alebo základná škola?

Podľa informácii zo schôdzky rodičov a primátora časť ZŠ Tulipánova bude musieť byť zbúraná nakoľko nevyhovuje podmienkam a zatiaľ sa pravdepodobne bude riešiť dvojsmenná prevádzka a v auguste by mali stáť nové pavilóny (či naozaj ukáže čas) . Projekt ( Projekt ZŠ Tulipánová ) za 23 850 € bol asi zbytočný alebo sa mýlim?

pavol obertáš

Volám sa Pavol Obertáš a som obyvateľ Klokočiny a občan hrdého mesta Nitra. Som jeden z tých čo nie sú spokojní s doterajším vedením nášho mesta hlavne, čo sa týka financovania mestských podnikov a ich prístupu k občanovi. Ďalej sa mi nepáči celkové nakladanie s financiami mesta , či už pri verejných obstarávaniach alebo pri rôznych investičných akciách. Možno aj touto formou si dovolím poukázať na niektoré veci v meste, o ktoré by sme sa mali začať viac zaujímať. Viac o veciach, ktoré trápia občanov a obyvateľov Klokočiny v skupine na facebooku "Klokočina - problémy obyvateľov".

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X