Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Zus_vajanskeho_maps.google.sk_ 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
23. marca 2016 Diskusia()

Komentár: Mestský úrad diskriminuje bežných občanov voči úradníkom

V posledných týždňoch rozvírila diskusiu bežných obyvateľov informácia o parkovaní zamestnancov štátnych inštitúcií za 15 Eur na rok na revitalizovanom školskom ihrisku na parkovisko.

Ako sme si rovní pre radnicu?

Radnica sprístupnila parkovanie na bývalom ihrisku pre zamestnancov daňového úradu, prokuratúry a súdu. Prednosta mestského úradu vyčíslil náklady na 50 tis. Eur . V tom sú zahrnuté výdavky z mestského rozpočtu na zmenu ihriska na parkovisko, zriadenie prístupovej komunikácie, oplotenia, rampy, vodorovného dopravného značenia a čipových kariet. Parkovisko má kapacitu 105 miest. To znamená, že nás obyvateľov mesta, daňových poplatníkov stálo zriadenie jedného parkovacieho miesta 456,19 Eur.

Ak zamestnanec úradu zaplatí ročne za parkovanie 15,00 Eur, tak vložené náklady sa mestu vrátia za 31,7 roka. Otázkou  je, prečo zamestnanci úradov platia 15,00 Eur a bežný občan 70,00 Eur? Občan nemá istotu, že zaparkuje na mieste, kam má zakúpenú parkovaciu kartu. Ďalšou otázkou je, prečo obyvateľ mesta, ktorý tu žije, pracuje, odvádza dane platí 70 Eur a časť úradníkov dochádzajúcich z okolia platí smiešnu sumu?

Pokiaľ je spoplatnené parkovanie na uliciach, tak náklady na zriadenie parkovacieho miesta sú vo zvislom a vodorovnom dopravnom značení a automatu na vyberanie parkovného. Niekoľko ich je v Nitre už niekoľko rokov osadených a nevyužívajú sa. Táto investícia – tieto peniaze nikomu nechýbajú. Veď mesto pracuje s rozpočtom 50 mil. Eur, tých pár tisíc…

Po zverejnení informácie sa na MsÚ písomnou formou obrátili spoločnosti, ktoré zamestnávajú v meste niekoľko stoviek zamestnancov. Prosili o nižšie parkovné pre svojich zamestnancov. Odpoveď bola stručná, nedá sa. Páni úradníci majú parkovisko. ZUŠ J. Rosinského tá parkovisko nepotrebuje. Zlikvidovali im parkovanie v areáli, slúži ako prístupová komunikácia k parkovisku inštitúcií. Učitelia ZUŠ nemajú kde parkovať. Asi sa počíta, že ich zamestná justícia, daňový úrad? Rodičia dovážajúci deti, tí si nájdu miesto. Veď sú flexibilní a čo by pre svoje ratolesti nespravili. Riešenia sú, len ich treba mať chuť  realizovať a dodržiavať princíp, že všetci sme si rovní.

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X