Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz stara nitra.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Klub priateľov starej Nitry - koláž NitraDen.sk

Spoznajte s nami niekdajšie zákutia nášho mesta a objavujte tak jeho krásy do hĺbky

Prejdite sa s nami ulicami a uličkami niekdajšej Nitry. Spoznajte tak naše mesto z nového uhla pohľadu a možno sa i niečo nové naučíte. S pomocou Klubu priateľov starej Nitry sme pre vás vytvorili jedinečnú sériu fotografií zachytávajúcich rôzne podoby starej Nitry.

V tejto podobe už námestie veru neuvidíme. Niekdajšie prvé divadlo v meste a pred ním Mariánsky stĺp v popredí. Rovnako už vlastne všetky budovy na tomto námestí už nenájdeme. Jediný tu zostal Mariánsky stĺp, aj ten je o kúsok posunutý na iné miesto.

Baletna skola morovy stlp klub priatelov starej nitry.jpg
www.facebook.com

Interiér hotela Braun v roku 1903. Hoci nie je fotografia veľmi ostrá, je zrejmé, že zariadenie bolo veľmi luxusné. Vidíme tu zdobenie vyrezávané do dreva, zrkadlá, svetlá a rovnako zaujímavý zdobený aj strop, či bar.

Interier hotela braun 1903 klub priatelov starej nitry.jpg
www.facebook.com

Hotel Braun a Krížna ulička. Neviete sa zorientovať? Možno vám napovie veža v pozadí či budova vľavo, v ktorej sa dnes nachádza čínska reštaurácia. Namiesto budov tu je už len priestranstvo na Svätoplukovom námestí.

Braun krizna ulicka klub priatelov starej nitry.jpg
www.facebook.com

Búranie starého mosta na Čermáni. Pre veľmi zlý stav bol zbúraný, no stále fungoval, a to až dovtedy, kým nestál nový most kúsok odtiaľ. Strhnutý bol až po výstavbe nového.

Demolacia stareho mostu cerman klub priatelov starej nitry.jpg
www.facebook.com

Základná škola na Tulipánovej ulici akoby sa s desiatkami rokov ani nezmenila. Niektoré budovy už prešli rekonštrukciou a na ďalšie sa chystajú, mnoho rokov však bola akoby zakonzervovaná. Na šťastie tu vyrástla zeleň a okolie je tak príjemnejšie.

Zs tulipanova klub priatelov starej nitry.jpg
www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X