Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
korfbal 1
26. januára 2015 Šport NitraIné nitrianske športy od NitraDen.skTomáš Sonnenschein Tomáš Sonnenschein

Nitrianski korfbalisti doma privítali maďarské mužstvo Kékvölgy KSE

Po trojročnom pôsobení v maďarskej lige sa nitrianskemu tímu podarilo vďaka dobrým kontaktom s tímom Kékvölgy KSE dotiahnuť do Nitry ligový zápas. Bol to súboj tretieho s prvým a aj prvý tohto sezónny zápas týchto súperov (Nitra vyhrala o bod) nasvedčoval tomu, že to bude veľmi kvalitný a vyrovnaný korfbalový zápas.

Hostia vyrukovali do zápasu s precíznou obranou a kvalitnou streľbou, čo spôsobovalo Nitranom veľké problémy. Nezachytili úvod zápasu a veľmi rýchlo sa dostali do manka, ktoré museli sťahovať. Maďari prišli do Nitry veľmi dobre pripravení a výsledku tomuto zápasu podriadili úplne všetko. Vypracovali si viacbodový náskok a domácim robila najväčšie problémy streľba, keď sa nedokázali presadiť ani z jasných príležitostí. Hostia dôsledným dodržiavaním taktiky a perfektnou prácou pod košom zvyšovali rozdiel skóre, ktoré do polčasu narástlo na priepastných 4:13.

Domáci sa snažili v druhom polčase vrátiť naspäť do zápasu. Zlepšili najmä obranu, ale percento úspešnosti streľby zostalo aj naďalej veľmi mizivé. Súper pohodlne kontroloval vývoj zápasu a dotiahol ho do úspešného konca.

V nedeľu sa rovnakí súperi stretli opäť, tento krát v prípravnom zápase. Po dohovore trénerov sa zápas hral na 3×25 minút. Počas zápasu sa na ihrisku objavilo niekoľko korfbalových nádejí v oboch tímoch, ktorí boli doplnení stabilnými hráčmi. Domáci sa dokázali súperovi vyrovnať úspešnosťou streľby a prvú tretinu vyhrali 6:4. V druhej prišlo klasické zaváhanie a už v priebehu niekoľkých minút bolo skóre vyrovnané. Druhú tretinu zvládli lepšie Maďari a vypracovali si trojbodové vedenie. Nitrania sa ale nevzdávali a aspoň prípravný zápas chceli dotiahnuť do víťazného konca. Bojovnosťou a zlepšenou obranou sa im podarilo v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Bohužiaľ toto víťazstvo sa im do tabuľky nezapočítava, ale aj napriek tomu každá výhra poteší. Už najbližší víkend čaká korfbalistov KK SPU Nitra ďalšie kolo maďarskej ligy, keď zavítajú na palubovky SKK Dolphins Prievidza.

7. kolo 2. maďarskej ligy

KK SPU Nitra – Kékvölgy KSE 9:21 (4:13)

KK SPU Nitra: Silvia Levčíková a Bohuš Šolta po 2, Andrea Fialová, Janka Miklovičová, Nina Kusyová, Peter Levčík a Tomáš Sonnenschein po 1, Katka Pekárová, Róbert Sonnenschein, Adam Formela, Štefan Bleho a Július Presinszký

priateľský zápas

KK SPU Nitra – Kékvölgy KSE 17:16 (6:4, 4:9, 7:3)

KK SPU Nitra: Silvia Levčíková, Nina Kusyová a Bohuš Šolta po 3, Andrea Fialová, Janka Miklovičová a Peter Levčík po 2, Katka Pekárová a Adam Formela po 1, Zuzka Borovská, Patrícia Blahová, Tomáš Sonnenschein, Róbert Sonnenschein a Július Presinszký

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X