Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
HOKEJ-TE: Nitra –  Martin
HOKEJ-TE: Nitra – Martin Tomáš Chrenko z HK Nitra (vpravo) a Ján Perniš z MHC Mountfield Martin (vľavo) počas 23 . kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 medzi HK Nitra - MHC Mountfield Martin. Nitra, 22. november 2013. Foto: SITA/Martin Havran
27. februára 2015 Šport NitraHokej od NitraDen.skSITA, © SITA 2015 SITA

HOKEJ: Martin pred štvrťfinále proti Nitre neskladá zbrane

Podpredseda predstavenstva a riaditeľ HK Nitra Ján Plandora: „Nielen fanúšikovia, ale aj všetci v klube nebudeme spokojní, ak nepostúpime do finále“

NITRA 27. februára – Po minuloročnom úspechu v podobe účasti vo finále extraligového play-off by hokejisti Nitry nechceli v záverečnej sérii o titul chýbať ani v aktuálnom ročníku. Hlavnou zbraňou mužstva spod Zobora je kvalitná ofenzíva, v základnej časti sa Nitra dostala ako jediný tím z desaťčlenného extraligového pelotónu nad hranicu 200 strelených gólov.
V minulosti sa obidve družstvá stretli vo vyraďovacej časti iba raz, v sezóne 1995/1996 vyhral Martin vo štvrťfinále 3:1 na zápasy. V aktuálnom ročníku oboch súperov delilo po základnej časti päť miest v tabuľke a 37 bodov. „Bude to náročná séria a rozhodujúce budú prvé dva duely. Je dobré, že ich hráme doma, kde sme mali výraznejšie lepšie výsledky. Verím, že výhodu zužitkujeme. Naši hráči budú pod tlakom, pretože prípadný nepostup z druhého miesta po základnej časti bude na úrovni prehry. Martin môže hrať uvoľnenejšie. Mužstvo máme zdravé, všetci sú v poriadku. Verím, že hráči si uvedomujú náročnosť súpera a urobia všetko, aby sme postúpili. Lukáš Novák má síce narazený chrbát, ale myslím si, že bude hrať,“ povedal pre Ján Plandora, podpredseda predstavenstva a riaditeľ HK Nitra.

Pred koncom základnej časti Nitra ešte skvalitnila svoju ofenzívu, keď zo Skalice angažovala skúseného útočníka Reného Školiaka. „Bodaj by to tak bolo, že Školiak bude rozhodujúcim faktorom či už tejto série alebo celého play-off. V tíme sme cítili istú potrebu zvýšiť konkurenciu v mužstve, pretože nie všetky zápasy nám vychádzali a výkony mužstva či niektorých hráčov neboli veľmi vyvážené. Verím, že všetci to v play-off rozbalia naplno,“ dodal predstaviteľ HK Nitra.

V Nitre sa tradične môžu spoľahnúť aj na podporu vynikajúcich fanúšikov, ktorí sú hladní po úspechoch a nároční na svojich miláčikov. „Nielen fanúšikovia, ale aj všetci v klube nebudeme spokojní, ak nepostúpime do finále. Nemôžeme znižovať ciele, veď v porovnaní s minulou sezónou sme totiž tím neoslabili. Máme ešte silnejšie mužstvo ako vlani a dôležité je, že je v súčasnosti zdravšie,“ myslí si Plandora.

Hokejistom Martina sa v uplynulej sezóne podarilo prebojovať do play-off po troch rokoch bez vyraďovacej časti, v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa hráči MHC Mountfield zlepšili v základnej časti o jednu pozíciu. V klube z Turca vedia, že v sérii je favoritom Nitra. „Po hráčskej stránke to bude ťažké, no verím, že sme urobili dostatočne veľa dobrých krokov, aby sme boli Nitre viac ako vyrovnaný súper,“ prezradil generálny manažér klubu Martin Kálnický, podľa ktorého sa Martinčania vopred nevzdávajú. „Cesta za postupom bude náročná, no vedie cez neštandardné podmienky play-off, kde nikto nie je prorokom. U nás aj v Nitre bude veľa divákov, rozhodnúť môžu maličkosti. Nitra je favorit, ale my môžeme prekvapiť,“ dodal Kálnický.

Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 28. februára a 1. marca v Nitre, ďalšie dve 4. a 5. marca v Martine. Prípadný piaty súboj uvidia fanúšikovia pod Zoborom 8. marca, následne 10. marca by sa hralo v Turci. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 12. marca v Nitre.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X