Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
00 celk.pohl_..jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
29. februára 2016 Diskusia()

BLOG: Odpoveď hlavného kontrolóra mesta Nitry na preverenie čerpania financií MsS Nitra na detské zariadenia a pieskoviská

Moje zhrnutie v prvom článku čo sa týka využívania dotácií na program „Detské zariadenia a pieskoviská“ bolo nasledovné. Mestské Služby Nitra dostanú každoročne dotáciu z rozpočtu mesta, ktorá je schválená mestským zastupiteľstvom, aby zabezpečovali prevádzkyschopný a bezpečný stav detských ihrísk a pieskovísk.

Keďže sa mne ako občanovi toto hospodárenie s týmito finančnými prostriedkami na základe predošlých odpovedí a faktúr nepozdávalo, podal som podnet na MsÚ na preverenia hlavnej kontrolórke mesta Nitry a očakával som, že daný podnet preverí tak, ako by mal postupovať hlavný kontrolór mesta. V lehote 30 dní som obdržal odpoveď, ktorá ma zaskočila, pretože vyjadrenie osoby zodpovednej za kontrolu mesta a samozrejme tým aj hospodárenia z jeho financiami bolo nasledovné citujem :

Keďže hlavný kontrolór a útvar hlavného kontrolóra vykonáva svoju kontrolnú činnosť na základe schváleného plánu kontrolnej činnosti a NEPREDPOKLADÁM pochybenie pri čerpaní finančných prostriedkov v rámci podprogramu „Detské zariadenia a pieskoviská“ prešetrenie Vašej žiadosti NIE JE NEVYHNUTNÉ.

Dámy a páni ak má občan podozrenie, že niečo nie je v poriadku v hospodárení mestských podnikov, kde sa má obrátiť keď pre hlavného kontrolóra je jeho podnet nezaujímavý a namiesto odpovede BOLO ZISTENÉ alebo NEBOLO ZISTENÉ porušenie čerpania financií dostane obyvateľ Nitry odpoveď typu NEPREDPOKLADÁM a NIE JE NEVYHNUTNÉ. To sa ozaj obyvateľ Nitry musí obrátiť až na NKÚ (Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky)?Ako sa môže hlavný kontrolór oháňať slovom „nepredpokladá“ to sa robia kontroly na základe predpokladov? Doteraz nebol nikdy problém a odpoveď bola vždy bolo alebo nebolo zistené a zrazu, keď som poslal pani kontrolórke konkrétne čísla a mám fakty a informácie z MsS tak sa nepredpokladá, prečo asi?

Kam speješ Nitra, keď už aj všímavý občan je pre MsÚ nezaujímavý, alebo veľa sa pýtam a to niekto nemá rád? Sú to verejné financie a ich kontrola občanmi a kompetentnými osobami by mala byť samozrejmosť. Alebo vitajte Nitre, v kraji…

V roku 2013 bola MsS Nitra pridelená dotácia na túto údržbu vo výške 46 050 EUR z toho vyčerpaných bolo celých 46 050 EUR na tieto práce ( zoznam závad r. 2013 ) . V roku 2014 bola táto dotácia vo výške 46 050 EUR ale vyčerpaných z nich bolo 34 080 EUR na tieto práce ( zoznam závad r. 2014 ). A v roku 2015 keďže sme sa už začali trochu viac aj ja osobne zaujímať o stav detských ihrísk tak dotácia vo výške 53 000 EUR bola vyčerpaná v plnej výške to znamená 53 000 EUR a z tohto zoznamu ( zoznam závad r. 2015 ), ktorými poskytli MsS ma pracovník ubezpečil, že boli prevedené len práce, ktoré spadajú do tohto programu.

pavol obertáš

Volám sa Pavol Obertáš a som obyvateľ Klokočiny a občan hrdého mesta Nitra. Som jeden z tých čo nie sú spokojní s doterajším vedením nášho mesta hlavne, čo sa týka financovania mestských podnikov a ich prístupu k občanovi. Ďalej sa mi nepáči celkové nakladanie s financiami mesta , či už pri verejných obstarávaniach alebo pri rôznych investičných akciách. Možno aj touto formou si dovolím poukázať na niektoré veci v meste, o ktoré by sme sa mali začať viac zaujímať. Viac o veciach, ktoré trápia občanov a obyvateľov Klokočiny v skupine na facebooku "Klokočina - problémy obyvateľov".

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X