Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Blog_kolaz.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
13. januára 2017 Diskusia()

BLOG: Nitriansky kultúrny sprievodca – Kam vyraziť?

Nitra je krásne mesto, kde ma baví žiť. Ako Nitrania máme byť na čo hrdí.

Historické pamiatky v podobe Hradu, Kalvárie, Svoradovej jaskyne na Zobore atď. Krásne moderné námestie, ktoré slúži na kultúrne vonkajšie podujatia, ako je príchod Mikuláša, Vianočné mestečko, kde sa môžu obyvatelia mesta kultúrne vyžiť počas sviatkov a spokojne spoločensky unaviť. Pre mladých v Nitre, plných energie, máme Mostnú ulicu so super atmosférou diskoték.

Pre milovníkov silných bassov a dynamickej modernej hudby v štýle Drum & Bass sa každé 3 mesiace koná špecialita Nitrianskeho kraja – BASEMENT DNB párty v priestoroch Novej Pekárne, ktorá prekvapí vysokou úrovňou kvality veľkých európskych DNB festivalov v štýle Let It Roll. V meste Nitra skutočne žijú mladí, nadaní ľudia s cieľom vytvárať hodnoty pre druhých!

Ak si začal v Nitre študovať a obzeráš sa, že kam by si vybehol z internátu, tak tu máš odpoveď na niekoľko základných otázok, ktoré ťa trápia:

Kam vyraziť na pivo?

Na pivo rozhodne do podniku Beertime. Dôvody sú jednoduché – podnik sa nachádza v strede mesta, na skok z internátov. Príjemné, nové prostredie podniku a ochotný personál, ktorý rád pomôže pri výbere dobrého piva. Z osobných skúseností podnik odporúčam kvôli širokému spektru veľmi kvalitných IPA pív. Približne 6 druhov a na každý deň je nachystaný špeciál. Každý si vyberie.

Pivo, beer time
www.facebook.com

Kam vyraziť na kávu?

Na kávu rozhodne do Media Café. Dôvody sú opäť jednoduché – nachádza sa v strede mesta, blízko pri podniku Beer Time, takže keď už je čas vyraziť opäť na prednášku po 3 pivách, kávička príde vždy vhod.

Media café
www.facebook.com

Kam sa ísť poriadne odviazať?

Odviazať sa tu v Nitre mladí chodia rozhodne na Mostnú. Luna, Rio sú vychytené nitrianske podniky. Ak máš šťastie a si tu práve v dátume konania nejakej tej BASEMENT DNB party, neváhaj ani sekundu, program je jasný, smer Nová Pekáreň!

Drum and bass
Vlado Vojtela

 

Kam za športom?

Pokiaľ ti je zle zo zasmradených, starých posilňovní, ktoré sa na intrákoch nachádzajú ešte od čias Márie Terézie, odporučil by som návštevu fitka Diamond Gym. Ak tu máš cez jarné mesiace korčule, bež sa vyblázniť do parku. Trasy okolo rieky až po Dolné Krškany sú vynikajúca voľba.

15991754_10211553881345596_1998725637_o.jpg
Martin Fraňo, © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.
Nitra hradne namestie3.jpeg
Martin Fraňo, © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.
Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X